Biografija: Ricardo Luque

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
ImageRodom je iz Venezuele, no već 13 godina živi u Zagrebu. Član je Zagrebačke filharmonije i Zagrebačkog puhačkog ansambla. Njegov je instrument fagot, no javnosti je poznatiji kao bivši pjevač grupe 'Cubismo', koju je nakon sedam godina uspješnog zajedničkog djelovanja i šest realiziranih albuma napustio, da bi se posvetio solističkoj pjevačkoj karijeri. Za novu nezavisnu etiketu 'Rocco&partner' krajem 2004. godine snimio je album 'Plena Confianza', u kojem se izmjenjuju živi latino ritmovi sa intimističkim vokalnim interpretacijama najljepših pjesama Južne Amerike. Oslobođen stilskih okvira bivšeg sastava, Ricardo se okrenuo korijenima, te u najboljoj mogućoj maniri realizirao album posvećen djetinjstvu i sjećanju na oca. Godine provedene u studijima, na koncertnim i klupskim podijima daju mu sigurnost koja ostavlja puno prostora nesputanoj interpretaciji i improvizaciji.

Ricardo je u svojoj bogatoj dosadašnjoj karijeri dijelio pozornicu sa velikanima latino glazbe. U najznačajnija imena s kojima je nastupao, ubrajaju se: Yolanda Duque, George Makinto, glazbenici iz 'Buena Vista Social Club' projekta: Manuel Licea Puntillita, Juan de Marcos Gonzales i Amadito Valdez, te Teresa Garcia Caturla i El Tiburon Morales. Nedavno je poznata svjetska glazbena etiketa 'Putumayo' na svoju kompilaciju 'Afro Latin Party' uvrstila pjesmu 'Morenita' u Ricardovoj izvedbi sa albuma 'Junglesalsa' (2002.) iz vremena kada je bio pjevač grupe Cubismo.
Ricardovi novi projekti su album dueta sa poznatim Latino damama i novi solo album, koncepcijski drukčiji od tradicionalnog prvog samostalnog albuma. Ricardo priprema i veliki glazbeno-scenski projekt 'Son Del Barrio' uz sudjelovanje mnogih glazbenika svjetske reputacije, od sudionika projekta 'Buena Vista Social Club' do predstavnika novije generacije, koji je zamišljen kao putovanje kroz povijest kubansko-karipske glazbe.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit