Biografija: Kings Of Leon

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageAmeričku grupu Kings Of Leon čine tri brata Caleb, Nathan i Jared Followill i njihov bratić Matthew Followill. Svi zajedno žive u kući u Nashvillu, koju opisuju kao kuću punu dugokosih golih muškaraca. Godine 2003. izdali su prvijenac ‘Youth And Young Manhood’ kojem je prethodio singl ‘Red Morning Light’. Pjevač i gitarist Caleb Followill je rekao da je Biblija bila inspiracija za naslov albuma: ’Kopali smo po kutiji punoj starih stvari i u njoj pronašli očevu Bibliju. Na poleđini je bilo stablo zanimljiva izgleda zvano ‘Stablo Života’, a na svakoj od grana je pisalo nešto drugo. Jedna je nosila naziv ‘Youth And Young Manhood’. Naziv albuma puno govori o bendu, govori gdje smo i kroz što prolazimo.'

Drugim albumom ‘Aha Shake Heartbreak’ Kings Of Leon su napravili oštar artistički zaokret kojim su odlučili čvrsto zacrtati svoj put prema vlastitoj originalnosti. No bilo je malo prerano da već tada sve kockice sjednu na svoje mjesto. ‘Because Of The Times’ je najbolji dokaz da je ‘Aha Shake Heartbreak’ bila stepenica prema glazbenom vrhuncu u kojem se grupa trenutno nalazi. Novi album, koji je dobio naziv po ujedinjenoj biskupskoj konferenciji pentekostalne crkve, svojim odskakanjem od većine gabarita tvori jednako intrigantno i produhovljeno djelo koje se čini oslobođeno svih nepotrebnih okova ulizivanja publici. Dečki su vrlo popularni u Velikoj Britaniji i Irskoj, u srpnju 2007. su u samo 13 minuta rasprodali dva koncerta u Dublinu i dva puta napunili arenu s 5000 sjedećih mjesta. Kings Of Leon pravi su ‘kraljevi top lista’. Sa svojim posljednjim albumom ‘Because Of The Times’ plasirali su se direktno na 1. mjesto britanske ljestvice albuma! Članovi grupe izjavili su da su ‘ponosni, ali ipak djelomično iznenađeni ovakvim uspjehom’. Kings Of Leon su također ‘zasjeli’ na 1. mjesto britanske ljestvice albuma. Nakon ‘On Call’ i ‘Fans’, Kings Of Leon su, s trećeg studijskog albuma ‘Because Of The Times’, kao treći službeni single objavili pjesmu ‘Charmer’.
www.kingsofleon.com.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit