Biografija: David Ford

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageDavid Ford rođen je 16. svibnja 1978. u Dartfordu u Britaniji. Trenutno živi u Eastbourne, East Sussexu. S glazbom je počeo svirajući u nekoliko lokalnih grupa tijekom školovanja. Godine 1990. kada se upisao na  fakultet djelovao je u sklopu benda ‘Beachy Head’. Davd Ford, bubnjar Glenn Hooper i basist Jo Taylor snimili su nekoliko demo-a, kada su odlučili djelovati pod imenom ‘Easyworld’. U razdoblju od 2001. do 2004. snimili su nekoliko albuma, mini albuma i singlova. Posljednji album ‘Kill The Last Romantic’ promovirali su po festivalima i radijskim emisijama sa singlom ‘How Did It Ever Come To This’. Potom je David odlučio krenuti u solo vode. Singl ‘State Of The Union’ najavio je njegov prvi samostalni album ‘I Sincerely Apologise For All The Trouble I’ve Caused’.

Nastupao je kao uvodni izvođač na koncertima Starsailora. Početkom 2006., ubrzo po izbacivanju drugog singla ‘I Don’t Care What You Call Me’ David Ford nastupao je po Irskoj i Americi ravnopravno s KT Tunstall, Richardom Ashcroftom, Elvisom Costelloom i Gomezom. U svibnju 2006. u Americi izlazi njegov debi album pod etiketom Columbia Records. U nastavku karijere nastupao je po Britaniji kao uvodni izvođač na koncertima Suzane Vega. U kolovozu 2007. David Ford izdao je drugi studijski album, nazvan ‘Songs For The Road’ kojeg je pratila i samostalna turneja. S novog albuma odmah je primijećen singl ‘Decimate’ ujedno i prva službena pjesma sa ‘Songs For The Road’.

www.david-ford.com

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit