Biografija: Babyshambles

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageBabyshambles je Engleski indie rock bend osnovan u Londonu. Osnovao ga je Pete Doherty nakon što je ponovno izbačen iz prijašnjeg benda ‘The Libertines’. Zbog učestalog neprimjerenog ponašanja i problema s drogom završava i iza rešetaka. Po izlasku iz zatvora radi na istoimenom singlu Babyshamblesa koji je objavljen 2004. U jesen iste godine svirali su po Britaniji, a potom izbacuju drugi singl ‘Killamangiro’. Nastavili su koncertirati, no problemi Petea nisu jenjavali. Početkom 2005. Gemma Clarke napušta grupu, kojeg je zamijenio Adam Flicek. U studenom 2005. izdali su prvi album ‘Down In Albion’ uz pomoć Micka Jonesa iz ‘The Clash’ s kojim je Pete i prije surađivao s ‘Libettines’. Album je dosegao #10 na UK ljestvici.

Prvi singl ‘Fuck Forever’ i ‘Albion’ završili su u prvih 10 na UK ljestvici singlova. Skupina ‘Oasis’ krajem proljeća 2005. pozvala ih je na turneju. Kako Pete Doherty zbog provoda na rođendanskoj zabavi Heidi Slimane zajedno s Kate Moss, kasni i ne uspijeva doći na početak prvog nastupa, Oasis otkazuju suradnju. Poslije nekoliko manjih svirki gitarist Patrick Walden također napušta bend. U veljači 2006. osvajaju Naomi Award za najgori javni nastup. Bili su nominirani za nekoliko NME-a, u sklopu kojeg su i izveli ‘Albion’, a Pete je osvojio titulu za ‘Najseksi muškarca’. U kolovozu 2006. potpisuju ugovor s ‘Parlophone’. Uslijedio je mini album ‘The Blinding’, singl ‘Janie Jones’ i nastupi na nekoliko festivala. U listopadu 2007. izlazi njihov drugi album ‘Shotters Nation’. ‘Delivery’ je otvorio album i dospio do UK broja 6, a uspjeh je nastavio drugi singl s ‘Shotters Nation’ ‘You Talk’. U konačnici, članovi Babyshamblesa su: pjevač i gitarist Pete Doherty, gitarist Mick Whitnall, bubnjar Adam Flicek, i basist Drew McConnell.
www.babyshambles.net.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit