Biografija: Amy Winehouse

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageAmy Winehouse je kraljica punk jazza. Rođena u Londonu, u obitelji jazz glazbenika što se uvelike očituje u njezinim skladbama. Ima svega 23 godine. Amy je odrasla slušajući ploče legendarnih jazz pjevačica. To je u njoj od trenutka kad je prohodala. Iako je bjelkinja, ima glas crnkinje. Njezin stav nije profinjen, a njezina glazba je njezin život: surov, strastven, ironičan, pun boje i mirisa. Iza sebe ima već vrlo hvaljeni debi ‘Frank’ koji je pobrao Ivor Novello Adward, nekoliko nominacija za Britse, te za prestižnu Mercury Music Prize. Potom je izdala svoj drugi album ‘Back To Black’. Album traje svega 32 minute i 15 sekundi, što je stvarno vrlo mala minutaža u današnje vrijeme.

‘Back to Black’ je album duboko zakopan u povijest, a opet moderan. To je glazba uz koju mogu uživati sve skupine ljudi. Amy suvereno razvaljuje već na prvoj ‘Rehab’. Pjesma govori o njezinoj ovisnosti o alkoholu, te kako je natjerana od strane menađmenta da ide na rehabilitaciju. ‘Back To Black’, aktualni drugi studijski album gospođe Winehouse prodan je u trostruko platinastoj nakladi. Kao četvrti single s tog uratka glazbenica je prošlog ljeta objavila pjesmu ‘Tears Dry On Their Own’. Amy je nedavno nastupila s Rolling Stonesima na Isle Of Weight festivalu.
Amy Winehouse predvodi listu izvođača na ovogodišnjem Grammyu u Los Angelesu 10. veljače 2008. Tamo će se ujedno boriti i za šest nagrada, među kojima i za najprestižniju: album godine. Jedina prepreka njezinom nastupu moglo bi biti dobivanje američke vize, koja je već odbijena brojnim glazbenicima u problemu sa zakonom.
Album Amy Whinehouse ‘Back to Black’ definitivno je najprodavaniji album 2007. godine, a brojka je nakon Božića dosegla gotovo dva milijuna prodanih kopija samo u Velikoj Britaniji.

www.amywinehouse.co.uk.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit