Biciklijada u znak podrške kampanji “I ja želim čitati”

Facebook
Twitter
Pinterest

 

Na ruti Osijek – Kopački rit, jučer je održana biciklijada u organizaciji Filozofskog fakulteta Osijek, a u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati“ na kojoj su sudjelovali i policijski službenici za prevenciju Policijske uprave osječko-baranjske kroz provedbu preventivnih aktivnosti lokalnog preventivnog projekta „Biciklirajmo, biciklističkom“.
Suorganizatori ovogodišnje biciklijade su Filozofski fakultet u Osijeku, Klub studenata informacijskih znanosti „Libors“, Poliklinika SUVAG Osijek, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Društvo knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema te osječki ogranak Hrvatskog čitateljskog društva.
Da bi se tijekom vožnje biciklom izbjegle neželjene posljedice, policijski službenici su sudionike biciklijade uputili da posebnu pozornost usmjere na davanje znakova rukama tijekom vožnje drugim sudionicima bez obzira kreću li se biciklističkim stazama ili kolnikom. Također su upućeni da su biciklisti i vozači osobnih prijevoznih sredstava prilikom prelaska preko obilježenog pješačkog prijelaza dužni bicikl odnosno osobno prijevozno sredstvo gurati, a ne voziti. Dodatno su informirani i da su se, kada se kreću u skupinama (dvoje ili više vozača bicikala odnosno osobnih prijevoznih sredstava) dužni kretati jedan iza drugoga bez obzira kreću li se biciklističkom stazom ili kolnikom.
Kako osim vozača bicikala sve više u prometu sudjeluju i vozači osobnih prijevoznih sredstava, a koje često koriste upravo studenti, informirani su o zakonskoj regulativi koja propisuje da su vozači bicikala i osobnih prijevoznih sredstava prilikom prelaska obilježenog biciklističkog prijelaza ili pješačkog prijelaza, prije stupanja na kolnik dužni obratiti pažnju na udaljenost i brzinu vozila koja mu se približavaju, te nastaviti voziti preko obilježenog biciklističkog prijelaza ili gurajući bicikli odnosno osobno prijevozno sredstvo preko obilježenog pješačkog prijelaza nakon što se uvjere da to mogu učiniti na siguran način.

Izvor: PU osječko-baranjska

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit