AVD uređaj postavljen i u OŠ kralja Tomislava Našice

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Gradsko društvo Crvenog križa Našice je u suradnji s Osnovnom školom kralja Tomislava Našice, u sklopu projekta Europskih snaga solidarnosti ”Every minute is important” – ”Svaka minuta je važna,” u školsku dvoranu postavilo AVD uređaj – automatski vanjski defibrilator.
Vrijednost postavljenog uređaja je više od 15.000,00 kn.
AVD uređaj je jednostavan prijenosni uređaj koji spašava ljudske živote isporukom kontroliranog električnog šoka osobama sa srčanim zastojem. Za njih AVD predstavlja najbolji lijek. Srce se zbog električnog šoka može ponovno pokrenuti i život osobe može biti spašen. Kako je dvorana OŠ kralja Tomislava glavno mjesto održavanja sportskih i kulturnih zbivanja u našem gradu, korist postavljanja ovakvog uređaja je od izuzetne važnosti za sve posjetitelje dvorane.
Prije postavljanja AVD uređaja održana je i edukacija korištenja samog uređaja za djelatnike OŠ kralja Tomislava, koju je vodio dr. Juraj Pavlić.
Projekt ”Svaka minuta je važna” sufinanciran je od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti čiji je nositelj GDCK Našice je osmišljen od mladih članova. Projekt se odnosi na skretanje pozornosti svih sudionika našeg društva na važnost znanja prve pomoći. Cilj je pokazali da svaka osoba s osnovnim znanje prve pomoći može biti potencijalni spasilac u slučaju nekakve nesreće, nezgode ili naglo nastupajućih bolesti te tako nekom spasiti život, spriječiti nastanak komplikacija i invaliditeta, te skratiti vremena liječenja i oporavka.
Mladi kroz ovakve projekte i aktivnosti imaju priliku pružiti potporu u postupku učenja te utvrđivanju i dokumentiranju ishoda učenja putem EU-ovih alata za vrednovanje kao Youthpass, koji je i dio strategije Europske komisije čiji je cilj poboljšati priznavanje neformalnog i informalnog učenja i rada s mladima u Europi i izvan nje.
Gradsko društvo Crvenog križa Našice poziva sve udruge, građane, mlade zainteresirane za učenje osnovnih postupaka prve pomoći i korištenja AVD uređaja da se jave u Crveni križ i dogovore besplatnu edukaciju za svoje članove.

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit