Alkoholizirani vozači i prometne nesreće

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer, 7. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23,50 sati, u mjestu Đurđenovac, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,25 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.  Utvrđeno je da vozač upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu do 40 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana te se izriče 12 negativnih prekršajnih bodova. U 23,40 sati, u mjestu Beli Manastir, u prometu je zaustavljen vozač osobnog automobila s kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,03 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. U 0,15 sati, u mjestu Šag, u prometu je zaustavljen vozač osobnog automobila s kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola od 2,13 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana te se izriče 6 negativnih prekršajnih bodova i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 2 mjeseca.
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je trinaest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe su lako tjelesno ozlijeđena, a preostalih jedanaest prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se osam prometnih nesreća, na području Belog Manastira dvije prometne nesreće, a na području Đakova, Belišća i Našica po jedna prometna nesreća.

izvor: MUP OBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit