Aktivni markovački folkloraši

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageProtekli je vikend za članove markovačkih folkloraša bio vrlo bogat aktivnostima. Naime, u Osijeku je, u organizaciji Matice slovačke Osijek i Saveza Slovaka RH, održana «14. dječja smotra slovačkog stvaralaštva RH» pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH. Smotra je okupila 400 sudionika dječjih skupina dvanaest Matica slovačkih te gostiju iz Košica i Viškovaca. S područja našičkog kraja, dječjim igrama i plesovima predstavili su se najmlađi SKUU-e «Franjo Strapač» Markovac i KUD-a «Ivan Brnjik Slovak» Jelisavac.

Članovi velike plesne skupine SKUU «Franjo Strapač» Markovac i KUD Đurđenovac sudjelovali su na međunarodnoj manifestaciji – na «7. danima folklora – Maruševec 2008». Pred mnogobrojnom publikom Markovčani su se predstavili atraktivnim plesovima srednje i istočne Slovačke, a Đurđenovčani izvornim slavonskim koreografijama.

Jučer je u prepunoj markovačkoj «Drevenici» održana svečana priredba povodom Majčinog dana, a u organizaciji DND-a i područne osnovne škole kralja Tomislava Markovac. U šarolikom dvosatnom programu publika je uživala u mnogobrojnim recitacijama, scenskim prikazima učenika i plesača male i srednje skupine markovačkog folklora «Franjo Strapač», koji su se predstavili plesom «Majales». «Snjeguljica i sedam patuljaka», «Ruženka», «Spavalice i zijevalice», te mnogobrojne pčelice, cvrčci, zečići i proljetni cvjetovi preplavili su pozornicu i izazvale veliko oduševljenje roditelja. Nakon prekrasnog programa koje su uvježbale markovačke učiteljice djeca su uživala na novoizgrađenom dječjem igralištu na prostoru bivšeg «bagremika», kojeg su postavili članovi folklora, Matice slovačke, DND-a, nogometnog kluba i nekolicine roditelja, a financiralo ga je Vijeće mjesnog odbora Markovac s 25.000 kn.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit