AgroRocks o klimatskim promjenama i opskrbi hranom u uvjetima sigurnosnih izazova

Facebook
Twitter
Pinterest

U organizaciji Agrokluba – Informacijskog sustava u poljoprivredi te Društva agrarnih novinara Hrvatske danas se u Centru za posjetitelje Tvrđa u Osijeku održava Konferencija o novim tehnologijama u agraru AgroRocks 2023.. Partneri Konferencije su Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, FAZOS i HAPIH, a pred oko 150 sudionika je bogat program – od uvodnih predavanja o prilagodbama agrara zbog promjena klime i proizvodnji hrane u uvjetima trgovinskih rizika, potom panela na teme „Žitarice i uljarice i teorija kaosa?“, „Kam(a)o sutra“ i „United colors of voće i povrće“, predstavljanja rezultata M16 projekta, proglašenja pobjednika i dodjele nagrada RuralFoto 2023. do prezentacije mogućnosti i ponude Regionalnog distribucijskog centra Osječko-baranjske županije za voće i povrće te B2B susreta.

Prilikom svečanog otvorenja skupa sve nazočne pozdravili su zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak i saborska zastupnica Marijana Petir.

– Drago mi je biti na Konferenciji AgroRocks gdje svjedočimo novim proizvodnim linijama i tehnologijama i svemu što je aktualno u poljoprivrednoj proizvodnji. Osječko-baranjska županija daje potporu ovakvim konferencijama jer se znanja moraju dijeliti, a uvjeren sam da će ona naći primjenu i u našim OPG-ovima i drugim firmama u poljoprivredi. Posebno ističem nedavno završeni Regionalni distribucijski centar OBŽ za voće i povrće, koji se uspješno popunjava i očekujemo njegovu punu popunjenost već do kraja godine. Vidimo da su takve investicije i podrška našim voćarima, vinogradarima i drugim proizvođačima nužno potrebni te ćemo nastaviti u tom smjeru – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

AgroRoks već treću godinu za redom okuplja važne aktere agrara, poljoprivredne proizvođače i udruge, predstavnike regulatora, javne, državne i lokalne administracije te znanstvene zajednice, a raspravlja se o prilikama i izazovima u poljoprivrednoj proizvodnji i mogućnostima snažnijeg razvoja agrara i općenito ruralnih područja. Ove godine naglasak je na klimatskim promjenama i opskrbi hranom u uvjetima sigurnosnih izazova, a aktualiziralo se i pitanja razvoja sela i poljoprivrede kroz prizmu novih rješenja i modela.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit