„Vjetropirasta“ nije samo slikopriča, već niz zanimljivosti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Nik Titanik i Zoran Vakula. Kombinacija na prvi pogled djeluje čudna. Neobična. Zoran, poznatiji kao Vakula, meteorolog – prognostičar, koji svakodnevno piše o (ne)vremenu i zanimljivostima vezanim za meteorologiju.
Nik Titanik – vrsni karikaturist, osobito politički, koji svakodnevno objavljuje barem dvije karikature na
temu aktualnog stanja u zemlji i inozemstvu. Obojica se gotovo svakodnevno spominju u kojekakvom kontekstu. Ne uvijek pozitivnom. No, ovaj put bi trebali. Pokrenuli su projekt meteoslikovnica pod nazivom “Vremenaste priče”, u kojem su obojica skoro pa početnici. Jedan piše, drugi crta. I to za djecu. Primarno za stariju vrtićku skupinu i niže razrede osnovne škole, ali poneku će zanimljivost vjerojatno naći i stariji. Možda i mlađi.

Nakon upoznavanja i suradnje zahvaljujući Hrvatskom društvu karikaturista i međunarodne izložbe
karikatura na temu meteorologije – koja još uvijek traje – njih dvojica su „kliknuli“ i pripremili prvu od
planirane serije od 12 slikovnica na temu meteorologije. Cilj im je educirati – približiti neke često spominjane meteorološke termine mladima, skoro pa najmlađima, kako bi kasnije bolje razumjeli i imali koristi od meteorološke informacije, posebice u ovo doba sve očitijih klimatskih promjena i globalnog zatopljenja.

Prva je priča „Vjetropirasta“. Ali ne zato što su njih dvojica vjetropirasti – lakomisleni, i sve olako shvaćaju i nepromišljeno se upuštaju u ovaj projekt – iako bi neki mogli i tako komentirati – nego zato što govori o vjetru. Što je to vjetar, gdje se nalazi, kakav je, služi li čemu, kakvih sve ima vjetrova… Hoće li nas vjetrovi dopuhati do pojašnjenja oblaka, sunca, kiše, snijega i drugih meteoroloških pojava ovisi i o kvaliteti „Vjetropiraste“ – koja nije samo slikopriča, nego djelomično i bojanka, a sadrži i križaljku, premetaljke i rebuse.

Izdavač slikovnice je Nik Titanik Studio d.o.o., prvi i jedini hrvatski studio specijaliziran za izradu
karikatura, ilustracija, stripova i slikovnica. Slikovnica će se moći kupiti preko linka: niktitanikstudio.com/slikovnica a uskoro i u boljim knjižarama.

izvor: Nik Titanik Studio d.o.o.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit