33. obljetnica osnutka specijalne policije “ORAO” Orahovica-Našice

Facebook
Twitter
Pinterest

U subotu je u Orahovici svečano obilježena 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije “ORAO“ Orahovica-Našice te održana izvještajna skupština Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “ORAO“ Orahovica-Našice. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule i umrle hrvatske branitelje Domovinskog rata kod spomen obilježja u središtu Orahovice. Vijence i svijeće položili su predsjednik Udruge zajedno sa članovima, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Marko Ratković i izaslanik ministra obrane, general-bojnik u mirovini gospodin, savjetnik ministra obrane Željko Živanović, izaslanik ravnatelja policije Marcel Štrok i načelnik Policijske postaje Orahovica- Krunoslav Bot, izaslanik Grada Orahovice Tomislav Katalinić te Udruge branitelja iz Domovinskog rata. Policijski kapelan Virovitičko-podravske županije, Ozren Bizek predvodio je molitvu. Predsjednik Davor Solić pozdravio je sve okupljene i zahvalio svima koji na bilo koji način pomažu radu Udruge. Istaknuo je važnost brige o hrvatskim braniteljima, što je i glavna aktivnost same Udruge. Posebno je zahvalio Ministarstvu hrvatskih branitelja koje je financijski podržalo i obilježavanje ove obljetnice.

Na izvještajnoj skupštini predstavljeno je izvješće o radu Udruge za 2023. Udruga je kroz prošlu godinu sudjelovala na brojnim obljetnicama vezanima uz Domovinski rat (Borovo selo, Oluja-Knin, Vukovar, Škabrnja…). Obilježena je i 32. godina osnutka specijalne jedinice policije “ORAO“ Orahovica-Našice, organizirano obilježavanje pogibije hrvatskog policajca-specijalca Mire Košćaka djelatnika SJP RODE, projekt pod nazivom „Zdrav način življenja“ kroz niz aktivnosti i tribina vezanih za zdravlje-zdravstvene preglede kao i mentalno zdravlje hrvatskih branitelja. Članovi su sudjelovali na ribičkim natjecanjima u Kutini i na Lapovcu. Organizirane su i 3. sportske igre branitelja u kojima su sudjelovale brojne braniteljske udruge s područja Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije. Udruga je sudjelovala na manifestacijama gradova Našice i Orahovice. Provodio se projekt Nacionalne zaklade, provođenje institucionalne podrške, kroz koji je zaposlena jedna osoba na puno radno vrijeme.

Na radu udruge, vodstvu i članovima čestitali su: izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Marko Ratković, izaslanik ministra obrane general-bojnik u mirovini Željko Živanović, gradonačelnik Orahovice Saša Rister te brojni drugi gosti.

Na kraju skupštine predsjednik Udruge uručio je majice pridruženim članovima Udruge. Od 2023. godine sukladno Statutu, članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “ORAO“ Orahovica-Našice mogu biti i članovi obitelji pripadnika Specijalne jedinice policije te se do sad učlanilo 10 novih mladi članova.

tekst: N.Pavlus, izvor: Udruga “Orao”

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit