30. obljetnica osnivanja 68. bojne Vojne policije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U organizaciji Udruge veterana Vojne policije iz Domovinskog rata Osječko-baranjske županije danas je  obilježena 30. godišnjica osnivanja 68. bojne Vojne policije. Ispred Spomenika poginulim pripadnicima 68. bojne VP, postavljenom na lokaciji Sveučilišnog kampusa u Osijeku, položeni su vijenci i upaljene svijeće. Počast poginulim pripadnicima ove ratne postrojbe, kao i drugim hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu iskazali su i zamjenik župana Mato Lukić, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece, predstavnici drugih udruga hrvatskih branitelja.

– Policija je u vrijeme Domovinskog rata obavljala i borbene i policijske zadaće, a danas nakon 30 godina od osnivanja ove postrojbe možemo im čestitati na svemu što su učinili. Upravo ovih dana obilježavamo Dan obrane grada Osijeka i Dan Grada Osijeka, a prisjećamo se najtežih napada na grad Osijek i okolicu 1991. godine. Vojna policija je uspješno obavila sve zadatke u obrani našeg grada i Slavonije, ali i šire, na ratištima diljem Republike Hrvatske, kao i BiH. Na žalost, 13 pripadnika postrojbe položilo je svoje živote u obrani Domovine te im i ovom prigodom iskazujemo počast i zahvalnost – rekao je zamjenik župana Mato Lukić, koji se 1991. godine kao maloljetni dragovoljac uključio u obranu Hrvatske te bio pripadnik upravo 68. bojne VP.

Predsjednik Udruge veterana Vojne policije iz Domovinskog rada Osječko-baranjske županije Stipe Modrić istaknuo je da je 7. prosinca 1991. godine osnovana 68. bojna VP sa sjedištem u Osijeku. Potom je djelovala na mnogim ratištima u Slavoniji i cijeloj Hrvatskoj, kao i operacijama poput Maslenice, Bljeska i Oluje. Kroz njen sastav prošlo oko 1.500 osoba, 13 je poginulo, dok su 102 ranjeni.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit