Bogat program 24. Memorijala Dore Pejačević

 

Osnovna glazbena škola „Kontesa Dora“ jučer je u sklopu 24. Memorijala Dore Pejačević organizirala otvaranje izložbe „Velikani hrvatske prošlosti“ s motivom „Dora Pejačević“ u Osnovnoj školi Dore Pejačević. Ovu izložbu postavila je Osnovna škola Grigora Viteza i dječji vrtić Iskrica iz Zagreba s kojima su glazbena škola i škola Dore Pejačević ostvarile suradnju u sklopu likovnog natječaja „Velikani hrvatske prošlosti“ koji je pokrenut „radi promicanja interesa za hrvatsku povijest te razvoj likovnih i vizualnih kompetencija“, a ove godine motiv je bila upravo Dora Pejačević.

Djecu, goste i učitelje pozdravila je ravnateljica OŠ Dore Pejačević Jasminka Falamić, a zadovoljstvo suradnjom izrazile su i ravnateljica glazbene škole Marina Kopri, ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Snježana Kanđera i gošće iz Zagreba, ravnateljica OŠ Grigora Viteza Vlatka Kovač i ravnateljica dječjeg vrtića Iskrica Renata Grdić. Svi skupa su i čestitali te zapljeskali dvjema učenicama iz OŠ Dore Pejačević čiji su radovi izabrani kao jedni od najljepših, a čestitke su upućene i njihovim učiteljicama i mentorima.

Nakon izložbe, obilježavanje Memorijala Dore Pejačević nastavljeno je u koncertnoj dvorani Osnovne glazbene škole gdje su profesori i učenici glazbene škole Kontesa Dora održali koncert pod nazivom „Mi volimo Doru“. Na početku je publiku pozdravila ravnateljica glazbene škole Marina Kopri, a nekoliko važnih informacija o Dorinom životu i smrti pročitala je ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak. Program se sastojao od 19 točki, većinom kraćih djela poznatih skladatelja, koje su bile idealnog trajanja za kontinuirano održavanje pažnje publike.

 

Tekst i foto: Katarina Bosak

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest