28. “Slovenčina moja” predstavila učeničko stvaralaštvo na slovačkom jeziku

Facebook
Twitter
Pinterest

Jučer je, 28. put, održana Literarno-recitatorsko-dramska smotra “Slovenčina moja”. Domaćin ove državne manifestacije koja se svake godine održava u drugoj školi i predstavlja učeničke aktivnosti na slovačkom jeziku, bila je Osnovna škola “Josip Kozarac” Josipovac Punitovački. U organizaciji je, uz Slovački centar za kulturu Našice, sudjelovala i Matica slovačka Josipovac.

Dobrodošlicu učenicima-sudionicima smotre i svim dragim gostima poželjela je ravnateljica škole-domaćina Sanja Kanisek Kuric. Sve nazočne pozdravili su predsjednik Saveza Slovaka u RH Mirko Vavra, saborski zastupnik Vladimir Bilek te veleposlanica Hana Kovačova koja je otvorila smotru. Gosti su istaknuli važnost očuvanja slovačkoga jezika, njegovo promoviranje i prenošenje na mlade generacije. U sklopu programa predstavljen je Godišnjak Slovačkog centra za kulturu Našice za 2022. godinu, a predstavila ga je ravnateljica Centra Sandra Kralj-Vukšić. Novu zbirku učeničkih radova “Kvapka XVIII.” predstavila je kustosica Tatjana Seničanin. Ujedno je nazočne upoznala i s postignutim uspjesima učenika na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu u školskoj godini 2022./2023.

U programu su se predstavili učenici iz 6 osnovnih matičnih škola i 2 područne. To su: OŠ kralja Tomislava Našice i PŠ Markovac Našički, OŠ “Josip Kozarac” Josipovac Punitovački i PŠ Jurjevac Punitovački, OŠ Julija Benešića Ilok, OŠ Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac, OŠ Josipa Kozarca Lipovljani i OŠ Višnjevac.

Smotra “Slovenčina moja” i ove je godine održana pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Saveza Slovaka u RH i Ureda za iseljene Slovake iz Bratislave.

tekst: N.Pavlus/izvor: Slovački centar za kulturu Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit