24. Večer polesnjaka, međunarodni folkorni program i Mariachi Los Caballeros

Facebook
Twitter
Pinterest

Matica slovačka Markovac i Slovačka kulturno-umjetnička udruga „Franjo Strapač”, povodom 50. obljetnice foklorne udruge i 30. obljetnice Matice slovačke, jučer su organizirali tradicionalnu 24. Večer polesnjaka koja je potrajala duboko u noć. U međunarodnom folklornom programu, uz domaćine SKUU “Franjo Strapač” Markovac, nastupila su slovačka kulturno-umjetnička društva iz Josipovca, Iloka, Zokovog Gaja i Miljevaca te kao posebni gosti članovi KUD-a “Lukavica” iz Bosne i Hercegovine. Atrakcija ove slavljeničke večeri povodom značajnih obljetnica bili su „Mariachi Los Caballeros” iz Zagreba koji su oduševili mnogobrojnu publiku.

Program 24. Večeri polesnjaka u ime predsjednika Hrvatskog sabora otvorio je saborski zastupnik Goran Ivanović prenijevši  pozdrave saborskog zastupnika Hrvoja Šimića. Vrijedne obljetnice čestitali su: veleposlanica Republike Slovačke u našoj zemlji Hana Kovačova, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Vlade RH Tibor Varga, predsjednik Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Alen Tahiri, gradonačelnik Krešimir Kašuba i predsjednik Saveza Slovaka u RH Mirko Vavra. Svi su oni istaknuli važnost ovakvih manifestacija i pohvalili rad domaćina. Dobrodošlicu dragim gostima i mnogobrojnoj publici poželjela je predsjednica Matice slovačke Markovac Branka Baksa.

Osim svečanog folklornog programa, gastronomski dio manifestacije bio je u znaku slovačkog specijaliteta polesnjaka koje je ove godine peklo 7 vrijednih ekipa. Za dobru zabavu u nastavku večeri pobrinuo se tamburaški sastav „Pet tambura”.

Pokrovitelji manifestacije bili su Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Republike Hrvatske, Ured iseljenih Slovaka, Savez Slovaka u RH, Grad Našice, Turistička zajednica Grada i Vijeće mjesnog odbora Markovac Našički.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit