2. Igre branitelja Grada Našica okupile brojne branitelje

Facebook
Twitter
Pinterest

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica-Našice danas je u Breziku organizirala 2. Igre branitelja Grada Našica, a povodom oslobađanja našičkog područja od tzv. JNA i Dana hrvatskih branitelja Grada Našica. Program je počeo polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju u Breziku, ispred Križa poginulim hrvatskim braniteljima, a fra Josip Vukoja izmolio je prigodnu molitvu ističući kako se danas prisjećamo svih hrvatskih branitelja, a posebno branitelja poginulih u bitki za Vukovar čije obilježavanje je na današnji dan, a među kojima je i Željko Baričević iz Brezika.

2. Sportske igre hrvatskih branitelja Grada Našica otvorio je gradonačelnik Krešimir Kašuba. Kako je rekao, 1. Igre branitelja organizirane su prošle godine povodom značajnih 30. obljetnica važnih događaja u Domovinskom ratu za naš Grad i cijelo ovo područje. – Želja je bila da one postanu tradicionalne i to se ostvaruje. Najvažnije je uvijek i u svim prilikama prisjetiti se onih koji su dali najvrijednije što su imali – svoje živote, a iznimno je važno i ovo zajedništvo – rekao je gradonačelnik.

Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica-Našice Davor Solić sa zadovoljstvom je istaknuo kako mu je poslije 31 godinu posebno drago vidjeti branitelje koji su sudjelovali u obrani ovog područja i šire. Cilj “Sportskih igara” je da se branitelji ne razjedinjuju, nego okupljaju kao što je to primjer i na današnjem druženju.

Na otvorenju 2. Igara branitelja, u ime župana Ivana Anušića nazočne je pozdravio pomoćnik pročelnika za hrvatske branitelje OBŽ Boris Abičić. Rekao je kako mu je čast i zadovoljstvo biti na ovom obilježavanju jer je našički kraj dao veliki obol u Domovinskom ratu, u obrani ovog kraja, ali i južnoj obrani Grada Osijeka i drugih područja.

U 18 sati uslijedit će proglašenje pobjednika 2. Sportskih igara hrvatskih branitelja Grada Našica i najboljih ekipa u kuhanju čobanca.

tekst i foto: N.Pavlus

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit