Veleposlanica Republike Slovačke posjetila DV “Zvončić” – Područni vrtić Jelisavac

Facebook
Twitter
Pinterest

Veleposlanica Republike Slovačke njezina ekselencija Hana Kováčová danas je posjetila Dječji vrtić „Zvončić” – Područni vrtić Jelisavac. Povod je predaja donacije tehničke opreme u vrijednosti 300,00 eura koju je primila ravnateljica vrtića Snježana Kanđera.

Kako je rekla ravnateljica Kanđera, prvi susret s veleposlanicom bio je krajem prošle godine kada je u ovom vrtiću prezentirano rano učenje slovačkog jezika s kojim se krenulo sukladno interesu roditelja i u suradnji s Osnovnom školom „Ivan Brnjik Slovak” Jelisavac.
Veleposlanica Kováčevá izrazila je zadovoljstvo što se ponovo mogla susresti s djecom koja su je prošli puta oduševila svojom neposrednošću. Kako je rekla, u želji da pomogne odlučila je donirati nešto od tehničke opreme potrebne odgajateljicama u radu, a nada se da je ovo početak jedne lijepe suradnje u kojoj je posebno veseli što djeca već od najranije dobi uče slovački jezik.

Polaznici Područnog vrtića Jelisavac pripremili su kratak program te gošći uručili svoje radove, a na dobroj suradnji veleposlanici je, uz ravnateljicu vrtića Snježanu Kanđera, zahvalio i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.
Prigodnoj svečanosti bili su nazočni Ana Kanđera-Legčević predsjednica Koordinacije vijeća predstavnika nacionalnih manjina Osječko-baranjske županije, Sandra Kralj-Vukšić ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice te ravnateljica OŠ „Ivana Brnjika Slovaka” Jelisavac Ljerka Ćorković.

Tomislava Justić

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit