Vinari i proizvođači hrane iz naše županije predstavili proizvode na 19. Danima vina u Vrbniku na otoku Krku

Facebook
Twitter
Pinterest

Zdravicom s pjenušcima lokalnih vinarija, 25. kolovoza 2023. godine na središnjem Trgu Škujica u Vrbniku na otoku Krku, svečano su otvoreni 19. Dani vina, a prigodni program popratio je nastup mladih folkloraša Kulturno-umjetničkog društva Frankopan. Manifestacija se nastavila i u subotu 26. kolovoza te je bila prigoda da ljubitelji dobre kapljice i brojni turisti uživaju u vinima, ali i delicijama ne samo s Kvarnera, već i iz Osječko-baranjske županije, čiji se vinari i proizvođači hrane tradicionalno predstavljaju na ovoj manifestaciji.

Uz brojne goste i turiste, manifestaciji su nazočili zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, načelnik Općine Vrbnik Dragan Zahija, predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstva poljoprivrede te članovi Europskog vinskog viteškog reda iz Hrvatske.

Posebno zanimanje više od 3.000 posjetitelja izazvali su štandovi  iz Osječko-baranjske županije na kojima su svoje proizvode ponudili vinari iz Zmajevca te proizvođači kulena i suhomesnatih proizvoda, sira, rakija i žestokih pića i drugih delicija. Zamjenik župana Josip Miletić izrazio je zadovoljstvo što se u Vrbniku prezentira sve dobro i kvalitetno što se radi u Slavoniji i Baranji.

– Tu su vina, kulen, šljivovica i druge rakije, sir i drugi proizvodi. Zahvaljujem načelniku Draganu Zahiji koji nam je bio dobar domaćin, a upućujem pozivnicu svima koji su kušali naše proizvode da dođu u Slavoniju i Baranju i probaju puno više domaćih delicija kojima se s pravom dičimo – rekao je Miletić.

Načelnik općine Vrbnik Dragan Zahija zadovoljan je brojnim posjetiteljima te suradnjom s Osječko-baranjskom županijom.

Izvor:OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit