Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen-obilježja “Uskrsla Hrvatska” obilježen Dan državnosti

Facebook
Twitter
Pinterest

Povodom Dana državnosti RH, danas su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće na spomen-obilježju “Uskrsla Hrvatska”.
Vijenac je položilo izaslanstvo Grada Našica predvođeno gradonačelnikom Krešimirom Kašubom i predsjednikom Gradskog vijeća Krešimirom Žagarom te zastupnicima prvog saziva Hrvatskog sabora Ivicom Čemeom i Miroslavom Čičekom, županijski i gradski vijećnici, izaslanstvo policije i udruga iz Domovinskog rata. Minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba čestitao je svima Dan državnosti Republike Hrvatske. Podsjetio je kako je vrijeme konstituiranja Hrvatskog sabora bilo vrijeme u kojemu je bila potrebna hrabrost i kako je ovo dan kada su zacrtani temelji neovisne Republike Hrvatske:
Drago mi je da danas možemo pozdraviti među nama one koji su bili u tom prvom sazivu, koji su na današnji dan bili u Zagrebu, Ivicu Čemea i Miroslava Čičeka, sjetiti se i gospodina Buljana iz Feričanaca koji su predstavljali naš kraj. Grad Našice je ponosan što ima osam udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Na jučerašnjoj skupštini HVIDR-e Našice predsjednik Miroslav Ranogajec je rekao jednu jako lijepu rečenicu: Sabor Republike Hrvatske je donio odluke u kojem smjeru će ići Republika Hrvatska, a hrvatski branitelji su to ostvarili. Proveli su tu zadaću, na najteži način. Stoga, posebno u ovakvim prigodama, ali i uvijek, se moramo sjetiti da živimo u slobodnoj, demokratskoj i suverenoj Republici Hrvatskoj. Upravo zbog onih koji su dali tada ono najvrijednije što su imali, a to su vlastiti životi, ali i onih koji su danas među nama, a koji su dali svoje zdravlje – to su hrvatski branitelji.
Danas Republika Hrvatska ima svoj strateški cilj, kojega ne bi bilo da nije njih, da oni nisu iznijeli pobjedu u ono vrijeme, prije tridesetak godina. Strateški cilj Republike Hrvatske je demografska obnova i gospodarski razvoj, a sve je to prenešeno i na naš grad – kazao je gradonačelnik Kašuba.

Molitvu je izmolio fra Tomislav Faletar koji je nakon polaganja vijenaca, u Župnoj crkvi služio svetu misu za Domovinu.

 

Radio Našice/TJ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit