12. ocjenjivanje meda PU “Pčela” Našice – kvaliteta dobra, ali meda ima malo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U prostorima Pčelarske udruge “Pčela” Našice danas je održano tradicionalno 12. ocjenjivanje meda članova ove udruge. Ocjenjivanje 27 uzoraka meda provelo je povjerenstvo predvođeno dr. Zlatkom Puškadijom i njegovim asistentima s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku. Predsjednik PU “Pčela” Željko Šoljarić rekao je kako su, s obzirom na to da je zbog klimatskih prilika loša pčelarska godina, u udruzi zadovoljni rezultatima. Kvaliteta je dobra – kaže – ali ima malo meda. Proglašenje svih rezultata bit će objavljeno na druženju članova udruge u listopadu. Pokrovitelj manifestacije je Grad Našice.
Dr.sc. Zlatko Puškadija složio se da je ova pčelarska godina bila vrlo teška i za pčele i za pčelare. Kiša je padala kada nije trebala, a zatim se nastavilo sušno razdoblje. Ipak, bila je nešto bolja od dosad najlošije 2014. godine. -Trebalo je puno znanja, tehnologije i strpljenja pčelara koji su zaslužili da im sljedeća godina bude prava kvalitetna pčelarska godina – zaključio je Zlatko Puškadija.

tekst i foto: N.Pavlus

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit