100 godina Srednje škole Josipa Kozarca Đurđenovac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Srednja škola Josipa Kozarca Đurđenovac danas je proslavila svoju 100. obljetnicu. U prostoru škole postavljena je prigodna izložba o povijesti škole, a u Radničkom domu organizira svečanost povodom ove velike i vrijedne obljetnice.

Ravnatelj škole Dražen Turza podsjetio je na bogatu školsku povijest. Kako je rekao, pisana povijest pokazuje da se od 1888. godine počinje s razrednom nastavom, 1922. godine u Đurđenovcu se otvara Šegrtska škola, a 1924. godine s radom je počela Građanska škola. S obzirom da se u Đurđenovcu prerađivalo drvo, otvorila se stručna škola da bi se osigurao kvalitetan i stručan kadar potreban u procesu prerade drveta. Ravnatelj je sa zadovoljstvom istaknuo da se još uvijek upisuje više stolara u školu u Đurđenovcu, nego u puno većim centrima te se stoga sljedećih godina nada još većem broju upisanih učenika.

100. obljetnicu domaćinima su čestitali Nevena Ćosić u ime Ureda za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije te načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović. Načelnik je rekao kako je 100 godina velika obljetnica, a ova je posebna jer podiže kvalitetu življenja u Općini Đurđenovac, ali i šire. Svečanosti je bila nazočna i predsjednica Općinskog vijeća Dragica Pavlić, bivši ravnatelji te djelatnici i učenici škole.

Nagradu škole primio je učenik 4. razreda šumarske struke Filip Čiček, državni prvak u borilačkim vještinama.

tekst i foto: N.Pavlus i N.Pavlus/S.Kulešević

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit