Zanimljivi eTwinning projekti „Christmas in a shoebox˝ i „Happy Birthday, Beethoven!˝

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Osnovna škola Dore Pejačević objavila je da su eTwinning projekti „Christmas in a shoebox˝ i „Happy Birthday, Beethoven!˝, u kojem su tijekom školske godine 2020./2021. sudjelovali učenici 6.d i 7.c razreda, dobili eTwinning oznake kvalitete.

Mentorice učenicima 6.d razreda u projektu „Christmas in a shoebox˝ bile su ravnateljica Jasminka Falamić te učiteljice Sanja Portnar i Mirjana Šutalo Vulić. Učenici su kroz ovaj projekt upoznali obilježja božićne tradicije svoje zemlje i drugih europskih zemalja, razvijali međusobno razumijevanje i suradnju te su unaprijedili socijalne vještine i jezične kompetencije. Uz pomoć mentorica izradili su poklone koji su otputovali u škole diljem Europe. Napravili su božićne čestitke, božićne ukrase od papira, keramičke ukrasne magnete, ispekli medenjake, a na videokonferenciji su otpjevali hrvatsku tradicijsku pjesmu Svim na zemlji mir, veselje.

Mentorice učenicima 7.c razreda u projektu „Happy Birthday, Beethoven!˝ bile su učiteljice Sanja Portnar, Alenka Taslak i Mirjana Šutalo Vulić. Učenici su kroz niz kreativnih aktivnosti, zajedno s vršnjacima iz desetak europskih zemalja, sudjelovali u obilježavanju 250. obljetnice rođenja Ludwiga van Beethovena. Aktivnim slušanjem glazbe upoznali su niz Beethovenovih kompozicija te su likovno izrazili svoj doživljaj Beethovenovih skladbi. Zajedno su pjevali i svirali Beethovenovu Odu radosti iz Devete simfonije u d-molu. Jedna od aktivnosti u projektu je bila i izrada digitalnih rođendanskih čestitki – najuspješnije su poslane u Beethovenovu rodnu kuću u Bonnu te u muzej Ludwiga van Beethovena u Beču. Na kraju projekta svi učenici su sudjelovali u kvizu putem kojeg su pokazali koliko su naučili o Beethovenovom glazbenom stvaralaštvu.

izvor: OŠ Dore Pejačević Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit