Preventivna akcija „Vinskom cestom, ali ne s više od 0,5 ‰

Facebook
Twitter
Pinterest

Povodom spomendana Svetog Vinka, koji se obilježava 22. siječnja velik broj građana obilazi vinske ceste i vinograde koji se u Osječko-baranjskoj županiji nalaze na područjima Erdutskog, Baranjskog, Feričanačkog i Đakovačkog vinogorja.

Ove godine policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske i Policijske postaje Našice proveli su preventivnu akciju „Vinskom cestom, ali ne s više od 0,5 ‰“ koja je u skladu s preventivnim projektom „Sigurnost u cestovnom prometu“. Policijski službenici građanima su dijelili preventivno-edukativne materijale i upozoravali na poštivanje prometnih propisa, prvenstveno na upravljanje vozilima pod prekomjernim/nedozvoljenim utjecajem alkohola. Vozačima su ukazali da se pod utjecajem alkohola bitno smanjuje percepcija koja može dovesti do zakašnjelih reakcija i nastanka prometne nesreće.

Preventivna akcija provedena je na području Općine Feričanci koja je potpisnik „Sporazuma“ o suradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom iz kojeg su osigurana sredstva za nabavku edukativno promidžbenih materijala koji se koriste za provođenje preventivnih aktivnosti.

Policija građanima ne brani konzumaciju alkohola, već sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama sprječava da zakonski prekomjerno alkoholizirani vozači upravljaju vozilima na cesti.

„AKO PIJEŠ, NE VOZI“ – „OSIGURAJ SI TRIJEZAN PRIJEVOZ“

Izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit