Predstavljen 22. “Valpovački godišnjak”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U organizaciji Matice hrvatske Našice i Udruge za hrvatsku povjesnicu sinoć je u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja predstavljen “Valpovački godišnjak”. Gostima, izlagačima iz ogranka Matice hrvatske Valpovo dobrodošlicu je poželjela ravnateljica muzeja, Silvija Lučevnjak. Predsjednik valpovačkog ogranka Matice, Ivan Tonković govorio je o zlatnom razdoblju udruge u zadnje 22 godine te o njezinim ciljevima, interesima i djelatnostima, te uspjesima, problemima i izazovima ogranka. U ime ogranka, Mihael Sučić stručno je predstavio ovogodišnji 22. “Valpovački godišnjak” recenzijom njegovih članaka. Stjepan Najman dotaknuo se načina na koji promoviraju kulturnu baštinu. Josip Matijević, izabrao je i predstavio dvije knjige, također publikacije ogranka. “Tikvice”, priručnik za njihovo bojanje te knjige “Krua ti bajo”, čiji je fokus govor stare štokavštvine, a cilj njezina perzervacija. Ovo predstavljanje ujedno je i posljednji sadržaj ovogodišnjeg programa proslave Dana grada Našica.
Tekst i foto: Ivana Visković

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit