Gibonnijev album ‘Toleranca’ u izdanju Dallas Recordsa u prodaji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
ImageDugoočekivani novi Gibonnijev album 'Toleranca' u izdanju Dallas Recordsa, a pod pokroviteljstvom T-Mobilea, je od 4 ožujka u prodaji. Album koji donosi nove Gibonnijeve hitove – 'Žeđam', 'Toleranca', 'Vrata do nas' i dr., već je i prije službenog izlaska osvojio kritiku i publiku, potvrđujući i ovaj put da se čekanje itekako isplatilo. Karijeru je počeo kao pjevač splitskog rock banda "Osmi putnik" nakon čijeg raspada i kratke karijere u "Divljim jagodama" surađuje s Dinom Dvornikom i Oliverom Dragojevićem. U tom razdoblju piše i sklada neke od svojih najvećih hitova.

Gibonnijeva glazba je svojstvena po jedinstvenoj, melankoličnoj mediteranskoj atmosferi i intimnoj lirici. Njegove pjesme izvodili su brojni poznati hrvatski umjetnici, a na mnogim su prigodama osvajale prestižne glazbene nagrade. Ubrzo je nakon njegovog prvog albuma nazvanog »Sa mnom ili bez mene« došlo do preokreta koji je promijenio cijelu njegovu buduću karijeru: Gibonni je napisao pjesmu »Cesarica« za Olivera Dragojevića. Gibonni je odmah postao traženi skladatelj čije su pjesme bez iznimke postajale veliki hitovi. Na album »Noina arka« (1993.) uvrstio je pjesme "Zlatne godine", koju je napisao u suradnji sa Zrinkom Tutićem za istoimeni film, te "Mi smo prvaci" koja je proglašena himnom našeg Olimpijskog saveza. Ovdje su i hitovi "Nek se dijete zove kao ja", "Dobri judi" i "Tebe nisam bio vrijedan". Samostalno nastupa s Brunom Kovačićem, a zatim formira grupu u sastavu: Gibonni, Bruno Kovačić, Renato Švorinić, Gordan Dorvak i Josip Andrić. U tom sastavu Gibonnijeva grupa snima dva albuma: »Kruna od perja« (1995.) i »Ruža vjetrova« (1997.) Premda u tom periodu Gibonni stvara svoje najljepše pjesme (Dvije duše, Ozdravi mi ti, Život me umorio, Lipa moja, Ovo mi je škola, Tempera, Ako me nosiš na duši, Ej vapore), tek nakon raspada te grupe i sa sljedećim albumima sazrijeva vrijeme za prva službena priznanja u obliku Porina. Time počinje komercijalnija Gibonnijeva faza koja polučuje velik uspjeh među širim masama i kritičarima.

Sljedeći Gibonnijev solo album »Judi, zviri i beštimje» (Dallas Records) objavljen je u veljači 1999. i bio je to u tom trenutku najprodavaniji album u Hrvatskoj i Sloveniji s osvojenih 7 Porina. Na njemu su objavljeni hitovi »Činim pravu stvar», »Projdi vilo« i »I ja ću budan sanjati«. 1999. i 2000. Gibonni je bio na turneji po Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini i održao je brojne velike koncerte (npr. u zagrebačkoj dvorani »Vatroslav Lisinski«). Poslije uspjeha s albumom »Judi, zviri i beštimje« objavljen je DVD, »Milenijski koncert«, snimljen u Hrvatskom narodnom kazalištu »Ivan pl. Zajc« u Rijeci, gdje su mu se, zahvaljujući novoj ISDN tehnologiji, pridružili brojni poznati gosti: Vlatko Stefanovski i klapa Cambi.

Gibonnijev dugo očekivani album »Mirakul«, objavljen je 16. listopada 2001. i u nekoliko je dana postao najprodavaniji hrvatski album. Do danas je »Mirakul« prodan u više od 60.000 primjeraka (u Hrvatskoj i Sloveniji) i najprodavanije je izdanje u posljednje dvije godine. Brojne odlične kritike proglasile su »Mirakul« za najbolji album 2001. (što se proteglo i na 2002.) s nekoliko pjesama koje već sada zauzimaju značajno mjesto u hrvatskoj glazbenoj povijesti. Na »Mirakulu« se nalazi 13 pjesama na kojima sudjeluje nekoliko međunarodno poznatih glazbenika kao što su bubnjar Manu Katche, basisti Pino Palladino i Tony Levin, zvijezda world glazbe Geoffrey Oryema, frontman talijanskog benda »Stadio« Gaetano Curreri i Vlatko Stefanovski.

Godine 2003. Zlatan Stipišić postao je UNICEF-ov veleposlanik dobre volje.

18. svibnja 2006. godine izašao je Gibonnijev album Unca fibre (vodič za brodolomce i anđele čuvare). "Vrime je da se pomirim sa svitom" je pjesma koja je otvorila album Unca fibre… na kojem je Gibonni ostvario suradnju sa Goranom Bareom te Mayom Azucenom u pjesmi "Anđeo u tebi" za koji je također snimljen video spot. To nisu jedini dueti koje je Gibonni ostvario. Pjevao je sa Vannom (bivšom članicom skupine E.T.]) u pjesmi "Ja ću budan sanjati" te Oliverom Dragojevićem u pjesmi "U ljubav vjere nemam". Koncertom na splitskim Gripama Gibonni je 20. listopada 2006. godine po prvi put izveo skladbu "Evo me doma" u duetu s Mladenom Badovincem iz TBF-a. Uz već spomenute, na splitskim Gripama pridružile su mu se sestre Husar te su otpjevali pjesmu "Anđeo u tebi".

U studenom 2007. izlazi Gibonnijeva biografija "Tajna vještina". Knjiga u kojoj se nalazi Gibonnijevi detalji, kako privatne prirode tako i njegove borbe od vremena Osmog putnika pa sve do Unca fibre.2008. godine započinje promocija acoustic/electric albuma. Sama turneja je bila osmišljena na način da Gibonni nastupa u pet velikih gradova ali u malim prostorima i kazalištima. Gibonni je to obrazložio činjenicom da naprosti uživa vidjeti svakoga pojedinca na svome koncertu, što je u velikim dvoranama nemoguće. Na turneju su ga pratili Damir Urban, Goran Bare, Maya Azucena, Zorana Balov, klapa Iskon te Rashida koja je nastupila u Splitu kao zamjena Maye Azucene. U to vrijeme Gibonni, koji nema svoj official web site, dobva taj isti od svojih obož avatelja. Skupina ljudi se udržila i napravila je Gibonni fan site. Site se nalazi na http://www.brodolomci.com.

Pred kraj 2009. godine, točnije 4. prosinca,izdaje novi singl "Žeđam" koji najavljuje Gibonnijev osmi po redu studijski album. "Žeđam" je zaživala u spotu, koji je baziran na animiranom filmu Gulivea, redatelja Zdenka Bašića i animatora Daniela Šumberca.

Dugoočekivani novi Gibonnijev album 'Toleranca' u izdanju Dallas Recordsa, a pod pokroviteljstvom T-Mobilea, je od 4 ožujka u prodaji. Album koji donosi nove Gibonnijeve hitove – 'Žeđam', 'Toleranca', 'Vrata do nas' i dr., već je i prije službenog izlaska osvojio kritiku i publiku, potvrđujući i ovaj put da se čekanje itekako isplatilo. 'Toleranca' je snimana u različitim studijima, od Zagreba i Splita, do Caira, New Yorka i Adelaida, te u Real World Box studiju Petera Gabriela. Najveći dio albuma producirao je stalni Gibonnijev suradnik Nikša Bratoš, a uz njega produkciju pojedinih pjesama potpisuju i Dejan Orešković, Marijan Brkić i Miro Vidović. Naslovna pjesma i budući singl 'Toleranca' donosi internacionalnu postavu gostiju među kojima su američki reper Masta Ace, Maya Azucena, Haidi Bahgat, Ricardo Luque i Damir Urban. Posebno zanimljiva suradnja dolazi u pjesmi 'Slavim ove dane' u kojoj se Gibi pridružio ugledni The London Community Gospel Choir, koji iza sebe ima suradnje sa zvijezdama kao što su George Michael, Depeche Mode, Paul McCartney, Madonna i Elton John o i g. 'Toleranca' je novi veliki Gibonnijev album koji potvrđuje njegov dugogodišnji status najpopularnijeg domaćeg kantautora, čiji albumi redom ostvaruju rekordne naklade, osvajaju nagrade i privlače desetine tisuća obožavatelja na rasprodane koncerte. Tako će biti i ovaj put pa će velika koncertna turneja pod pokroviteljstvom T-Mobilea krenuti 9. Travnja iz Bjelovara, a uslijedit će Osijek (17. 04.), Zagreb (22. i 23. 04.), Umag (01. 05.), Zadar (08. 05.) i Varaždin (15. 05.).

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit