Home / Naslovnica / Učinimo nevidljivo vidljivim

Učinimo nevidljivo vidljivim

Podjeli !

Klub mladih Gradskog društva Crvenog križa Našice dobitnik je volonterske nagrade ,,Učinimo nevidljivo vidljivim” Volonterskog centra Osijek. Nagrada se dodjeljuje za najbolje primjere dobre prakse uključivanja volontera.
Članovi ovog kluba u prošlih 12 mjeseci organizirali su i proveli 44 aktivnosti, 68 radionica za djecu mlađih i starijih uzrasta (Prva pomoć, Prevencija trgovanja ljudima, Prevencija ovisnosti, Prevencija nasilja u školama, Sigurnost na internetu, Povijest Crvenog križa, Djelovanje u katastrofama), te skupili više od 3500 volonterskih sati. Bili su uključeni u gotovo sve aktivnosti GD-a Crvenog križa Našice i predstavljaju okosnicu volontera.
Jedna od zadaća kluba je uključiti što veći broj mladih u različite aktivnosti i programe kako bi im se omogućilo kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, stjecanje novih znanja i vještina, međusobno povezivanje te pripremanje za ulazak u svijet odraslih.
Neke od istaknutih aktivnosti kluba su redovito sudjelovanje ekipa prve pomoći na Međužupanijskom natjecanju, sudjelovanje članova na Ljetnoj školi Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije i pokretanje programa ”Mišica Milica – tu si siguran”. Kao predstavnici Hrvatskog Crvenog križa sudjelovali su i na inozemnim kampovima Crvenog križa i Crvenog polumjeseca YOUTH EXCHANGE (Njemačka) i 62. LANGENLOIS (Austrija), a pokretači su i jedni od organizatora aktivnosti obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti i turnira u odbojci.
Nagrada će danas biti svečano uručena povodom Međunarodnog dana volontera, u Muzeju Slavonije u Osijeku u 18 sati.

Tekst: Katarina Bosak

About Katarina Bosak

x

Check Also

Vatrogasna intervencija

Podjeli !Jučer je oko 13:30 na intervenciju u Malu Londžicu upućena dežurna smjena Javne ...

Show Buttons
Hide Buttons