Home / Naslovnica / U Osijeku održan sastanak župana slavonskih županija

U Osijeku održan sastanak župana slavonskih županija

Podjeli !

Na poziv župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića u Osijeku su se jučer okupili slavonski župani. Radni sastanak inicirao je Anušić s ciljem pripreme zajedničkih projekata u sklopu Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. Istočna Hrvatska najnerazvijenija je regija u Hrvatskoj, a 2,5 milijarde eura koliko je na raspolaganju iz projekta Slavonija, Baranja i Srijem potrebno je sustavno i strateški uložiti u razvoj regije. Svih pet slavonskih županija ima sličnu problematiku kada je u pitanju iseljavanje, prometna i poljoprivredna infrastruktura te gospodarstvo. Cilj prvog zajedničkog kolegija bio je odrediti smjer u kojem se Istočna Hrvatska u nadolazećem razdoblju treba razvijati kako bi se zaštitila i razvijala obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kako bi zaustavili iseljavanje sela te potakli ulaganja u gospodarstvo. Osim poziva i natječaja koji su otvoreni kroz projekt Slavonija, župani su danas razgovarali i o drugim infrastrukturnim i gospodarskim projektima koji su od velike važnosti za Istočnu Slavoniju.

„ Mi kao župani zatražili smo inicijativu od načelnika i gradonačelnika s područja naših županija kad su u pitanju njihovi projekti i ponudili im županijsku potporu u pripremi i planiranju istih, tako smo danas na sastanku župana i mi definirali određene inicijative s kojima ćemo krenuti prema Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem i Vladi RH. Želja nam je staviti naglasak na razvojne i gospodarske projekte koji će u konačnici rezultirati novim radnim mjestima u poljoprivredi, gospodarstvu i turizmu i na taj način podići životni standard stanovnika Istočne Hrvatske.“ – kazao je župan Anušić.

Sljedeći sastanak pet slavonskih župana održat će se uoči 3. sjednice Saveza za Slavoniju, Baranju i Srijem koja će se održati u Slavonskom Brodu.

Tekst i foto: Osječko baranjska županija

DSC01466 DSC01473 DSC01496 DSC01530

About Tomislava Justić

x

Check Also

Zbog utakmice nedjeljna misa u 19 sati

Podjeli !S obzirom na pripreme za veliko finale Svjetskog nogometnog prvenstva koji hrvatska reprezentacija ...

Show Buttons
Hide Buttons