Home / Naslovnica / Sportski vikend bogat sadržajima

Sportski vikend bogat sadržajima

Podjeli !

Jučer je održan 1. sastanak novog Izvršnog odbora Športske zajednice Grada Našica, na kojemu je bilo riječi o nedavno održanoj izvanrednoj izbornoj  Skupštini Zajednice o čemu je izvijestio novoizabrani predsjednik Nikola Antolović.  Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su usvojili izviješće o financijskom poslovanju u prvih 10  mjeseci ove godine. Između ostalog, bilo je riječi i o organizaciji 15. Božićnog malonogometnog turnira koji će u našičkoj sportskoj dvorani biti odigran od 17. ili 18. prosinca ove do 7. siječnja iduće godine. Kako je istaknuo predsjednik Antolović, turnir je do sada bio vrlo dobro organiziran pa je predložio da ekipa koje je sudjelovala u organizaciji ostane ista, što je i jednoglasno usvojeno. Na čelu organizacijskog odbora turnira bit će Nikola Antolović a povjerenik natjecanja bit će, kao i do sada,  Franjo Pavlović. Upućena je i inicijativa da turnir u seniorskoj konkurenciji od ove godine nosi naziv Božićni memorijalni turnir Josip Pavlus, u spomen na prerano preminulog dugodišnjeg predsjednika Sportske zajednice. Predsjednik Nikola Antolović istaknuo je kako je Josip Pavlus ostavio vrlo dubok trag u radu Sportske zajednice ali i našičkom sportu općenito i apsolutno  zaslužuje da se turnir nazove po njemu, pa je  predložio je da svaki član Izvršnog odbora dostavi svoj  prijedlog s nazivom turnira ili trofeja koji bi nosio njegovo ime, pa će o tome biti raspravljano na idućem sastanku Izvršnog odbora i donesena odluka. Član Nadzornog odbora Miljenko Ljubić izvijestio je vrlo teškoj financisjkoj situaciji u Kuglačkom klubu Našice, napomenuvši kako će klub najvjerojatnije uskoro biti ugašen jer ne postoje uvjeti za rad, na što su reagirali članovi Izvršnog odbora i zaključili da se mora iznaći rješenje. Bilo je riječi i o potrebi za multifunkcijskom sportskom dvoranom u gradu, s obzirom na veliki broj korisnika koji imaju velikih problema s terminima za treniranje, pa je zaključeno da bi se za izgradnju takvog objekta trebala povući sredstva iz EU fondova. Dogovoreno je da bi predstavnici Zajednice u što skorije vrijeme trebali obaviti razgovor s gradonačelnikom i stručnim službama  kako bi se taj projekt što prije pokrenuo.

Odbojkašice Našice danas će s početkom u 13 sati u Vinkovcima odigrati prvenstvenu utakmicu 4. kola Druge hrvatske odbojkaške lige istok protiv domaće ekipe ŽOK Vinkovci II.

Druga ekipa ŽOK-a Našice prvenstvenu će utakmicu 4. kola Slavonske odbojkaške lige  odigrati sutra u 11 sati u Slavonskom Brodu.

Večeras će u 18 sati u Našicama prvenstvenu utakmicu 5. kola Druge hrvatske rukometne lige odigrati Nexe 2 i Županja.

Sutra su u Virovitici na rasporedu prvenstveni susreti 3. kruga Prve hrvatske kadetske rukometne lige za dječake 2000./2001. godište. Kadeti Nexea odigrat će dva susreta, u 10 sati protiv Virovitice a u 13 sati protiv Slatine.

Međužupanijska “Regionalna” nogometna liga stigla je do 12. kola. Našk će u ovom kolu danas u 14 sati gostovati kod Sloge Nova Gradiška a Vihor sutra u 14 sati u Jelisavcu dočekuje ekipu Borca iz Kneževih Vinograda.

Prvenstveni susreti 12. kola bit će odigrani i u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Fešk će gostovati u Mecama kod ekipe HNK Radnički.

Sutra u 14 sati prema rasporedu će biti odigrani susreti 11. kola Druge županijske nogometne lige – skupina Našice. Parovi ovog kola su:
Lila – Croatia (Velimirovac)
Polet (Bokšić) – Slavonija (Klokočevci)
Iskrica (Šaptinovci) – Šipovac
Seljak (Koška) – Omladinac (Vukojevci)
Mladost (Stipanovci) – Đurđenovac
Motičina – Željezničar (Markovac)
Sloga (Podgorač) – Poganovci

Posljednje jesensko kolo sutra se igra u sklopu Lige nogometnog središta Našice. U 11. kolu u 14 sati sastaju se:
Zagorac (Beljevina) – Dinamo (Budimci)
Vuka (Razbojište) – Omladinac (Niza)
Lađanska – Lug (Bošić Lug)
Mladost (Breznica) – Seona
Martin – Zoljan

Danas u 16 sati prvenstveni susret 7. kola 1.B hrvatske kuglačke lige sjever igraju kuglači Radnika (Velika Gorica) i Đurđenovca.

Kuglači Našica danas u 18 sati u Virovitici igraju prvenstveni susret 6. kola Treće hrvatske kuglačke lige – zona Osijek. Protivnik je ekipa Slatine.

Večeras će u 20 sati u Našicama biti odigrana prvenstvena košarkaška utakmica 2. kola 3. muške lige – istok. Košarkaši Našica ugostit će košarkaše Valpova.

U ponedjeljak će na parketu dvorane OŠ Kralja Tomislava prvenstvenu utakmicu 4. kola Druge hrvatske malonogometne lige – istok u 21 sat odigrati malonogometni klubovi Našice i Brod.

tekst: Danko Justić, Kruno Jakobek

foto: RK Nexe (arhiva)

About Kruno Jakobek

x

Check Also

Vatrogasna intervencija

Podjeli !Jučer je oko 13:30 na intervenciju u Malu Londžicu upućena dežurna smjena Javne ...

Show Buttons
Hide Buttons