Home / Zabava / Manifestacije / Noć festivala

Noć festivala

Podjeli !

Sinoć je održana Noć festivala koja je počela svečanim otvorenjem Državnog natjecanja šumarskih radnika sjekača. Nazočne šumare iz svih krajeva Hrvatske pozdravili su upravitelj Uprave šuma Našice Vlado Keglević, gradonačelnik Josip Miletić, dožupan Goran Ivanović, a natjecanje koje se od jutros održava u Velikom parku, sinoć je otvorio predsjednik Uprave hrvatskih šuma i izaslanik ministra poljoprivrede Krunoslav Jakupčić.

U Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice otvorena je etnografska izložba pod nazivom “Sjedi drvo na drvo” u organizaciji Muzeja Đakovštine i Zavičajnog muzeja Našica. Ova jedinstvena izložba omogućuje izravni doživljaj i susret posjetitelja i drveta: pogledom, dodirom i mirisom – istaknula je ravnateljica Silvija Lučevnjak. Autorica izložbe Marija Gačić predstavljajući izložbu rekla je kako su prikazani predmeti izrađeni od drveta i ostali elementi kulture povezani s drvetom u istočnoj Slavoniji. Izložbu je otvorio gradonačelnik Josip Miletić. U nastavku je organizirana i prigodna projekcija filma “Miris hrvatskih šuma u Vatikanu – božićno drvo za Svetog Oca – Sveti Oče, Hrvatska te voli” autora Ivana Hodića koji je s posjetiteljima izložbe podijelio svoje dojmove i istaknuo zadovoljstvo što je ponovno u Našicama.

Na prostoru ispred dvorca Pejačević, vitezovi Ružice Grada prikazali su srednjovjekovne običaje i viteške igrokaze. U prekrasnom ambijentu dočarali su atmosferu srednjeg vijeka te atraktivnim prikazima oduševili nazočnu publiku i to posebno onu najmlađu.

Na pozornici pokraj dvorca koncert je održao Folklorni ansambl Oro iz Danilovgrada iz Crne Gore koji je u uzvratnom posjetu markovačkim folklorašima te će nastupiti i na današnjoj “Večeri polesnjaka”. Svoj doprinos festivalu dali su i članovi zbora umirovljenika Našice pod ravnanjem Maje Smiljković.
Noć festivala zaključena je dvosatnim koncertom grupe Magazin i vatrometom.

tekst i foto: Ninoslava Pavlus

About Ninoslava Pavlus

x

Check Also

Proslava Dana policije

Podjeli !Na razini Policijske uprave osječko-baranjske, Dan policije bit će proslavljen u  srijedu i ...

Show Buttons
Hide Buttons