Home / Vijesti / Našice / Na Crnom potoku još jednom pozvali na istraživanje komunističkih zločina

Na Crnom potoku još jednom pozvali na istraživanje komunističkih zločina

Podjeli !

Danas je u Zoljanu obilježena 72. obljetnica crnopotočke tragedije, a komemoracija je održana u sklopu programa obilježavanja Dana grada Našica i Dana državnosti. Prigodne riječi, brojnim su građanima, predstavnicima ogranaka udruge “Hrvatski domobran” iz raznih krajeva Hrvatske te mnogih našičkih udruga kao i predstavnicima županijske vlasti, županijskim, gradskim i općinskim vijećnicima, uputili predsjednik Udruge “Hrvatski domobran” Ogranak Našice Željko Tomić, gradonačelnik Josip Miletić te izaslanik predsjednika Vlade RH, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. Željko Tomić je pročitao imena žrtava za koje se zna da su tamo ubijeni i pozvao državnu vlast na obećanu istragu zločina počinjenih nakon II svjetskog rata na svim stratištima, pa tako i na ovom. Gradonačelnik Josip Miletić između ostalog je rekao:

      17_06_2017_Josip_Miletic_Crni_potok.mp3

Izaslanik predsjednika Vlade RH, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić rekao je kako postoje brojna stratišta koja su neistražena:

      17_06_2017_Ivan_Anusic_Crni_potok.mp3

Žrtvama komunističkog režima te svima poginulima za Hrvatsku, odana je počast polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i koncelebriranom sv. misom za stradale na Crnom potoku koju je predvodio župnik i gvardijan fra Zoran Bibić. On je u svojoj propovijedi između ostalog rekao:

      17_06_2017_fra_Zoran_Bibic_Crni_potok.mp3

Komemoraciji je prethodio Križni put u organizaciji Planinarskog društva Krndija Našice Sekcije sv. Bernarda.
tekst i foto: Robert Rigo

About Robert

x

Check Also

LAG: ” Natječaj počinje sutra!”

Podjeli !Lokalna akcijska grupa “Karašica” u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja na prvi LAG natječaj ...

Show Buttons
Hide Buttons