Home / Vijesti / Hrvatska / Dan Oružanih snaga RH i Dan Hrvatske kopnene vojske

Dan Oružanih snaga RH i Dan Hrvatske kopnene vojske

Podjeli !

Danas obilježavamo Dan Oružanih snaga RH i Dan Hrvatske kopnene vojske.  Naime, prije  24 godine, na današnji dan  održana je svečana smotra Zbora narodne garde na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici kada su javnosti predstavljene prve brigade Zbora narodne garde, a nedugo nakon toga započelo je školovanje i obuka  buduće Hrvatske vojske. Bila je to prva službena smotra postrojbe koja je predala prijavak Predsjedniku, pa je i sam čin označio povijesno osnivanje oružanih snaga.

U povodu Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske, u vojarnama diljem Hrvatske za građane je jučer organiziran Dan otvorenih vrata. Izloženo je naoružanje, borbena i neborbena tehnika i oprema postrojbi svih grana Oružanih snaga RH. Za građane su u Slavoniji bile otvorene vojarne u Vinkovcima, Đakovu i Našicama gdje se moglo razgledati naoružanje i vojna oprema Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

U ime Grada Našica, svih građana i svoje osobno ime, svim časnicima, dočasnicima, vojnicima, službenicima, namještenicima  i pripadnicima Oružanih snaga RH, najiskrenije čestitke za Dan oružanih snaga i Dan hrvatske kopnene vojske uputio je gradonačelnik Krešimir Žagar.
tekst: Ninoslava Pavlus
foto:

About Ninoslava Pavlus

x

Check Also

Obilježeno 25 godina EU LIFE programa

Podjeli !U Eko centru Zlatna Greda kod Osijeka jučer je svečano obilježeno 25 godina ...

Show Buttons
Hide Buttons