Home / Sport / Kuglanje / Bogat sportski vikend

Bogat sportski vikend

Podjeli !

Ćiro i Mrđa   Rukometaši NEXE odradili su dvije pripremne utakmice – u četvrtak su u Kanjiži svladali mađarskog prvoligaša, ekipu Oroshaza s 25:24 a u petak su u mađarskom Szegedu igrali protiv viceprvaka Mađarske MOL PICK Szegeda i izgubili rezultatom 32:28. Našički rukometaši nemaju puno vremena za odmor, jer već danas putuju u Veszprem gdje će sutra odigrati prvu ovogodišnju prvenstvenu utakmicu. U prvenstvenom susretu 18. kola SEHA lige, NEXE gostuje kod višestrukog mađarskog prvaka, sjajne ekipe Veszprema.

Kadeti RK NEXE (2000. godište i mlađi) odigrali su pripremno – prijateljsku utakmicu u Slatini protiv domaće ekipe Slatine i pobijedili sa 16:15.

20160130_192238  U subotu je pred punim tribinama dvorane OŠ Kralja Tomislava u Našicama odigrana humanitarna malonogometna utakmica između domaćeg MNK Našice i MNK Futsal Dinamo iz Zagreba. Utakmica je odigrana u sklopu obilježavanja 10 obljetnice postojanja MNK Našice te u sklopu humanitarne akcije koju provodi MNK Futsal Dinamo a putem koje se prikupljaju sredstva za nesretno stradalog navijača Dinama Marijana Šimića. U sjajnoj atmosferi, gostujuća je ekipa očekivano pobijedila rezultatom 8:1, a uoči ovog susreta revijalnu su utakmicu odigrali početnici NK Našk i Dječje športske akademije Niza. Bolja je bila ekipa Naška koja je pobijedila s 3.2. Nakon utakmice, domaći navijači Dinama organizirali su „Plavu noć“ na kojoj su se međusobno družili navijači i igrači te tako još više približili Klub svojim članovima.

Odbojkašice Našica jučer su u u sportskoj dvorani OŠ K. Tomislava odigrale prvenstvenu utakmicu 2. kola doigravanja za poredak od 7. do 12. mjesta 3. hrvatske odbojkaške lige. Našičanke su svladale ekipu Donjeg Miholjca s 3:1 u setovima (25:22,25:19,22:25,27:25). 20160131_174828

Košarkaši Našica poraženi su u prvenstvenom susretu 11. kola B1 lige na svom terenu od ekipe Valpova s 58:66 (18:17, 11:9, 11:26, 18:14).

U sklopu 3. kuglačke lige zona Osijek ovog su vikenda odigrani susreti 15. kola. Kuglači Đurđenovca poraženi su od Darde sa 7:1. Najbolji učinak kod Đurđenovčana imao je Davor Rončević s 586 oborenih čunjeva. Kuglači Našica jučer su na stazama u Đurđenovcu ugostili ekipu Tramvaja sa 7:1 – najbolji učinak imao je Franjo Fedor oborivši 555 čunjeva.

Jučer je u klupskim prostorijama održana redovita godišnja izvještajna skupština NK Zoljan. Sve nazočne na početku Skupštine pozdravio je predsjednik kluba Miroslav Korbar koji je ujedno i podnio izviješće o radu kluba u 2015. godini. Korbar je istaknuo kako je prošla godina bila iznimno značajna za NK Zoljan s obzirom da je proslavljena 40. obljetnica postojanja i rada kluba, a i na sportskom planu klub je zabilježio vrlo dobre rezultate. Korbar je izvijestio nazočne i s aktivnostima i rezultatima mlađih selekcija a izviješće o radu prve ekipe podnio je trener Dado Hodanovac. Izviješća o radu kao i finacijsko izviješće te plan i program rada za ovu godinu usvojeni su jednoglasno.
Sve nazočne na Skupštini pozdravili su županijski vijećnik Ivica Čeme, dopredsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Hrvoje Šimić, predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Josip Pavlus, predsjednik Nogometnog središta Našice Ivica Valenčak, predsjednik DVD-a Zoljan Željko Ptiček te predsjednik “Udruge umirovljenika 50+” Josip Povarnik, poželjevši igračima i vodstvu kluba uspješnu 2016. godinu.

Jučer je u Velimirovcu održana prozivka prve ekipe NK Croatia Velimirovac, čime su započele pripreme za proljetni dio prvenstva.

Tekst: Danko Justić

Foto: Danko Justić, Imre Farago /MOL-Pick Szeged

About Danko Justić

x

Check Also

Frankovku ocjenjuje međunarodna komisija

Podjeli !U sklopu priprema za Festival Frankovke, koji će sljedećeg vikenda biti održan u ...

Show Buttons
Hide Buttons