Home / Naslovnica / Aktivno ljeto našičkog Crvenog križa
------ 4 COLOR

Aktivno ljeto našičkog Crvenog križa

Podjeli !

Za Gradsko društvo Crvenog križa Našice ljeto je i više nego aktivno. Dvoje mladih članova Crvenog križa Našice sudjelovalo je na međunarodnim kampovima Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, te su tako predstavljali Hrvatski Crveni križ, a po prvi puta Crveni križ Našice i Grad Našice na inozemnim kampovima Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Terezija Šobloher je sudjelovala na kampu u Austriji, a Matej Andrašek je sudjelovao na Inaternational Youth Exchange Camp-u u Njemačkoj. Njihov je odlazak prokomentirao ravnatelj našičkog Crvenog križa Igor Feldi:

      10_08_2017_Igor_Feldi_1.mp3

Za ostale članove Crvenog križa bilo je organizirano desetodnevno ljetovanje u Rogoznici od 30. srpnja do 8. kolovoza, a u Rogoznicu je putovalo 40-ak članova Crvenog križa. Ljetne aktivnosti i edukacije će biti nastavljene sudjelovanjem na Ljetnoj školi mladih Crvenog križa u Orahovici od 19. do 29. kolovoza. Komentar ravnatelja Feldija:

      10_08_2017_Igor_Feldi_2.mp3

Gradsko društvo Crvenog križa Našice partner je u projektu Humanitarni paket za Slavoniju 1. Cilj projekta je podjela paketa hrane i jednog paketa higijenskih potrepština. Projektom se ujedno želi podići svijest građana o odnosu prema hrani: bacanju hrane, kao i doniranju viškova hrane da bi se prikupilo dodatnih 3.500 paketa za najugroženije među korisnicima. Gradsko društvo Crvenog križa Našice je uz veliku pomoć volontera iz Našica i Đurđenovca dijelilo pakete u skladištu DVD-a i obilaskom starijih korisnika koji žive u udaljenijim mjestima i nemaju kako doći. U podjelama i obilascima je sudjelovalo 70-ak volontera. Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi najavio je nastavak ove akcije u Našicama:

      10_08_2017_Igor_Feldi_3.mp3

Podsjećamo, u skladištu DVD-a Našice, na zaobilaznici prema Martinu, ulica kralja Zvonimira, paketi će se dijeliti korisnicima s područja Grada Našica, te općina Podgorač, Donja Motičina, Feričanci i Koška. Za Općinu Đurđenovac podjela paketa će biti u prostorijama Mjesnog društva Crvenog križa Đurđenovac (pored RAD-a).
tekst: Robert Rigo
foto: GDCK Našice

About Robert

x

Check Also

Zbog utakmice nedjeljna misa u 19 sati

Podjeli !S obzirom na pripreme za veliko finale Svjetskog nogometnog prvenstva koji hrvatska reprezentacija ...

Show Buttons
Hide Buttons